woensdag 2 februari 2022

Bruegel

 https://toerismevlaanderen.be/nieuws/unieke-bruegeltentoonstelling-vernieuwde-koninklijke-bibliotheek-van-belgi%C3%AB

 

Unieke Bruegeltentoonstelling in vernieuwde Koninklijke Bibliotheek van België

BRUSSEL

  –  

23 oktober 2019

Met ‘De wereld van Bruegel in zwart en wit’ stelt de Koninklijke Bibliotheek van België een schat aan grafisch werk van Pieter Bruegel de Oude tentoon. Van 15 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 kan het brede publiek drie originele tekeningen en àlle gedrukte prenten van deze Vlaamse Meester bewonderen. Enkele infrastructurele ingrepen aan het Paleis van Karel van Lotharingen kwamen het bezoekersonthaal, de bezoekerscirculatie en de toegankelijkheid van het gebouw ten goede. Met het oog op het aantrekken van internationale cultuurliefhebbers investeerde Toerisme Vlaanderen 1,2 miljoen euro in het project.

2019 staat volledig in het teken van kunstschilder Pieter Bruegel de Oude, die 450 jaar geleden overleed. Een jaar lang wijden we een indrukwekkende reeks van tentoonstellingen en evenementen aan deze Vlaamse Meester. Zo investeerden we 1,2 miljoen euro in de expositie ‘De wereld van Bruegel in zwart en wit’. De vernieuwde Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) stelt het volledige grafische werk (prenten en tekeningen) van Breugel tentoon, met als insteek zijn imaginaire wereld en meesterschap. De werken zijn te bewonderen van 15 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020. 

 

De tentoonstelling is een unieke belevenis. Bezoekers worden ondergedompeld in de 16e eeuw en (her)beleven Bruegel en zijn tijd. Ze kunnen de originele prenten en tekeningen van deze Vlaamse Meester bewonderen. Bovendien brengt de expo de bezoeker naar een bijzondere locatie. Het statige paleis van Karel van Lotharingen maakt integraal deel uit van de Koninklijke Bibliotheek. 

 

Met 1,2 miljoen euro steunde Toerisme Vlaanderen de KBR om de nodige aanpassingen te doen. Door de nieuwe investeringen en infrastructuur werd het bezoekersonthaal, de bezoekerscirculatie en de toegankelijkheid van het gebouw aanzienlijk verbeterd. We creëerden een extra tentoonstellingsruimte waardoor er ongeveer 1 000 m² aan te bezoeken oppervlakte is ontstaan. Met de expo spelen we in op de bestaande vraag naar authentieke erfgoedbelevingen. Ook is de gunstig gelegen locatie in hartje Brussel een troef om een groot potentieel aan bezoekers aan te trekken. Dit hefboomproject kadert in het Bruegeljaar 2019 en het Project Vlaamse Meesters 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...