woensdag 3 maart 2021

Pieck

 Een andere Pieck | Willem Pekelder



"Het was een Nederland dat niet meer bestond, en vermoedelijk nooit hád bestaan. Althans niet zo warm en gezellig als Pieck het tekende. Het leken gestolde dromen van 19de-eeuwse nostalgie. Pieck is al ruim dertig jaar geleden gestorven, en je hoort weinig meer over hem. Toch is er nog altijd een aan hem gewijd museum in Hattem, las ik op internet."







https://blog.seniorennet.be/timmermans_fan/archief.php?ID=305735 

Zo werd Pieck een grote bewonderaar van Vlaanderen en vriend van Felix Timmermans, die ons volk zeer kon waarderen en die volkomen begreep dat een Noordnederlander zich met zijn zuiderse broeder moest verenigen. Her is ook in Vlaanderen dat Pieck het eerst begon te schilderen. In zijn schilderijen is hij volledig anders dan in zijn grafisch werk. In 1924 maakte hij zijn eerste vier schilderijen: 'Vlaamse Kermis', 'Oud poortje' (Ruusbroechuisje), 'De processie komt' (gezicht aan de Calvarieberg) en 'Begijnhofhoekje', drie Lierse begijnhofgezichten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...