maandag 18 februari 2019

Minne JDB

Beeldhouwer George MINNE (Gent, 1866 – Latem, 1941) verbleef tijdens W.O. I in Wales, en dus nogal geisoleerd van het kunstleven in London, waarin ook Belgische collegas actief betrokken waren.
Dit isolement blijkt uit een brief die hij in 1918 aan Jules DE BRUYCKER schreef die toen in London woonde. DE BRUYCKER resumeert die brief aan Jacob DE GRAAFF als volgt: “Ik ook kreeg een brief van G. Minne die me zegde dat m'n schrijven het eerste was dat hij van een confrater sedert zijn verblijf in Engeland ontving!…”
In Wales woonde hij achtereenvolgens in Abrystwyth en Llanidloes. Hij leed veel onder het isolement en ook door de afwezigheid van zijn twee zonen die aan het front waren.
Het werk dat in Wales ontstond waren vooral houtskooltekeningen van klein naar heel groot waarin hij themas behandelde als moeders met kind, wachtende vrouwen, piéta’s, en Christusfiguren. Het Museum van Gent kocht zo’n 400 tekeningen uit deze periode aan. Frédérique Martin - Frédérique Martin Web Site -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...