vrijdag 7 februari 2020

Vyncke: Kunst

André Vyncke

”Vyncke is ook een uitgever (zijn tijdschrift Kunst van 1933 geeft een speciaal Jules De Bruycker nummer uit met 27 afbeeldingen en bijdragen van Chabot en Hubert Devoghelaere) (Huys: 41).



Website JDB-stichting:
“Ook waren er bepaalde inlijsters die het niet te nauw namen met de kunstwerken. Zo werden bijvoorbeeld bij Inlijstingen Vyncke-VanEyck alle kunstwerken gekleefd op karton, hetgeen nefast is voor de kunstwerken (soms is dit onherstelbaar). Vermits A. Vyncke zijn eigen verzameling zorgvuldig bewaarde in kaften die nooit het daglicht zagen, waren deze in perfecte staat.
A. Vyncke had ook de gewoonte om aan Jules De Bruycker te vragen op zijn werken NA de handtekening te voorzien van een puntje. Al zijn werken droegen ook een stempel op de achterzijde A.V. De werken die Jules De Bruycker voor zichzelf hield hadden ook regelmatig een stempeltje achteraan met DB. Hou er steeds rekening mee dat kunstwerken voor een kunsthandelaar in de meeste gevallen gewoon handelswaar is.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...