donderdag 28 april 2022

zaterdag 16 april 2022

Gebed van de blinde

 Mooie ets van Jules De Bruycker getiteld "gebed van de  blinde"

Er zijn 10 exp van A to J -dit werk is het negende genummerd : I
en getekend in potlood.
Mooie inlijsting van 45 cm breed en 53 cm hoog
Afmeting ets : 15.5cm breed en 23,5cm hoog

(2dehands.be)



zondag 10 april 2022

Edward Tytgat

 https://ronnydeschepper.com/2021/12/05/werk-van-jules-de-bruycker-in-de-sint-niklaaskerk/

 

Tegenover de Bruycker wordt dus Edgard Tytgat geplaatst, die meer vanuit zijn fantasie vertrok, zoals blijkt uit zijn aquarellen voor « Roodkapje », waarmee hij duidelijk aanknoopt bij de traditie van de volksprenten. Dankzij het feit dat Edgard Tytgat zeer zorgvuldig omsprong met zijn werk, is men erin geslaagd het hele wordingsproces te reproduceren, zodat de bezoeker in staat is de toegepaste techniek stap voor stap te volgen. Nadien verhuisde de tentoonstelling naar het Spencer Museum of Art van de University of Kansas.

Referenties
Ronny De Schepper, Grafisch werk van de Bruycker en Tytgat, Het Laatste Nieuws 27 oktober 1995.

Van Langenhove - Vyncke



Over Van Langenhove (11 november 2009)

We vernamen dat de heer Jean-Pierre Van Langenhove afgelopen weekend uit het leven is gestapt. Hij was een graag geziene figuur in de Leiestreek. Jean-Pierre woonde in Deurle en begon zijn loopbaan als leraar op het VTI in Deinze en als tekenaar bij architect Paul Bollez. Later startte hij zijn eigen verkoopzaal Galerie Van Langenhove in Gent. Hij was zowel gespecialiseerd in de kunstenaars van de Leiestreek als in hedendaagse kunst en hielp heel wat mensen een mooie kunstcollectie opbouwen.

Hij was bovendien zeer actief in Bachte-Maria-Leerne en één van de drijvende krachten van een Leiedorp vol beelden. Voor de kunstminnende Leiestreek is het heengaan van Jean-Pierre Van Langenhove een groot verlies.


dinsdag 5 april 2022

L'AQUAFORTISTE AU TRAVAIL / LE STUDIO DE L'ARTISTE 1941 (Gens de Chez nous"

 

J.D.B. 366 L'AQUAFORTISTE AU TRAVAIL / LE STUDIO DE L'ARTISTE 1941

Project voor het album Gens de chez nous 1941

Op al deze prenten staan notities voor het perfectioneren voor het album Gens de chez nous, gegeven door Jules De Bruycker aan drukker Van Campenhout
L.R.N.M.





Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...