woensdag 31 juli 2019

Roger Hespel



BRIEF VAN JULES DE BRUYCKER AAN ROGER HESPEL (D.136)

 

 

 


Een paar notities:

Zwart-witfoto van de redactieleden van de Vooruit (Geestesleven), Gent, 2 januari 1962. Groepsfoto met v.l.n.r. Aimé Jacobs, Richard Minne, x, Georges Hebbelinck, Louis Paul Boon, Louise Batslé, Jos Murez, Pierre Van De Poel, 2de rij v.l.n.r.: Elie Bradt, Pierre Meulenijzer, Roger Cneut, André Minne, x, Emile Solidant, Cee Van der Poel, John Lootens, Roger Hespel en Gilbert Verhucht.





==============================================================

Uit: De Gulden Passer. Jaargang 25 · dbnl



"Heel in 't bizonder vermelden we een gelegenheidsboekje van de School: Vakman en Mensch. Betoog tot onze leerlingen. November 1944.
De steendrukker is heel dikwijls op samenwerking met de boekdrukker aangewezen. Hiervan getuigen de fleurige reeks, bizonder suggestieve, affichen, waarvan het moderne kunstkarakter opvalt. De Heer Oscar Grootaert voor het Steendrukken heeft hier zeker samengewerkt met de artistieke leider, Herman Verbaere om zulke merkwaardige resultaten te boeken.
Onder het motto: Kunstband, adel der Kleinkunst, stalt de Heer Roger Hespel en zijne leerlingen enkele keurbanden uit.

Maar ook het kartonbewerken wordt niet verwaarloosd: schattige dozen wisselen hier met heerlijke marokijn- en perkamentbanden af, evenmin als het met de hand bewerkt, rijk geschakeerd papier voor platten en binnenwerk.

===============================================================



Olifantencircus Williams voor drukkerij 'Het licht' in de Bagattenstraat in Gent, 19 juni 1954 (foto: Roger Hespel / Amsab-ISG)

===================================================================================== 


Roger Hespel, Break in the Clouds. Oil on canvas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bankbiljetten

  https://museum.nbb.be/sites/default/files/2022-08/Onze_biljetten_bestaan...149_jaar.pdf   “Zo kwam de Bank in 1939 terecht bij Jules De Br...